netflix hdr

Netflix heeft nu Dolby Atmos

Netflix werkt hard aan hun geluidskwaliteit. De streamingdienst biedt nu content met Dolby Atmos aan, de surround soundtechnologie van Dolby.

Dolby Atmos weergeeft het geluid ver buiten de doorsnee 5.1 of 7.1 set-up en zorgt voor ongekend realistische weergave. Vliegt er bijvoorbeeld een bom over de camera tijdens de film, dan zal het ook echt boven je hoofd lijken te scheren.

De eerste film die met Dolby Atmos beschikbaar is, is Okja van Bong Joon Ho. Hierop volgen snel vier andere films: BLAME! op 28 juli, Death Note op 25 augustus, Bright in december en Wheelman op een nog onbekend moment. Volgens Netflix zullen ze ook veel films in 4K HDR beschikbaar maken.

Op dit moment kan je Netflix met Atmos bekijken met een Xbox One en One S. Binnenkort worden ook de LG OLED-tv’s van dit jaar aan dit lijstje toegevoegd. Natuurlijk heb je ook een tv of geluidssysteem nodig dat compatibel is met Dolby Atmos. Je zou ook Atmos-hoofdtelefoons kunnen gebruiken. Netflix wil de lijst aan bruikbare apparaten wel erg snel uitbreiden.Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe