apple tv 4k

Apple TV 4K box heeft 4K, HDR en Dolby Vision

Apple lanceerde gisteren de nieuwe iPhone 8, 8 Plus en iPhone X. Maar niet enkel iPhones stonden in de spotlight. Apple lanceerde verder ook een nieuwe mediastreamer die 4K en HDR ondersteunt.

De meest recente Apple TV uit 2015 werd een beetje vergeten door de stevige concurrentie van Amazon Fire TV, Roku en Google Chromecast. De box van Apple miste een groot aantal apps en droeg een stevige prijskaart. Sindsdien was het wachten op een nieuwe zet van Apple, en deze is nu gezet.

De voorbije weken gingen er al stevig geruchten rond over een nieuwe Apple TV met UHD 4K en HDR. Nu kunnen we dit officieel bevestigen sinds de release van gisteren. En oh ja, Dolby Vision zit er ook bij. De box heeft de recentste versie van tvOS en is uitgerust met de A10X fusion chip (die kennen we van de iPad Pro 10,5 inch) die instaat voor een dubbele processing snelheid en vier keer de graphics speed van zijn voorganger. De box heeft nog steeds een eigen power supply en een HDMI port. Deze is nu wel een HDMI 2.0a voor 4K streaming. Er is ook een Siri-afstandsbediening.

4K films op iTunes zullen evenveel kosten als HD-films. Als je al enkele HD)films hebt gekocht, zullen deze kosteloos geupgraded worden naar 4K en HDR. Bij de lancering zullen de 4K-films van Netflix al meteen beschikbaar zijn. Amazon Prime Video volgt nog later, net als live sport. Dit alles in combinatie met de iTunes 4K-catalogus zou weleens kunnen betekenen dat Apple nu het grootste 4K-aanbod van alle streamingboxen heeft.

De Apple TV app zal tegen eind dit jaar verschijnen in zeven landen, waaronder Groot-Brittannië. In de VS is de app al beschikbaar. In de app kan je Siri gebruiken om content te zoeken, en dat kan ook specifiek op 4K.

Alhoewel Apple niet de eerste is om 4K aan te bieden, het bedrijf is wel de eerste aanbieder van HDR.

De nieuwe Apple TV 4K zal ongeveer 190 euro kosten voor 32GB, voor 64GB betaal je rond de 210 euro. Vanaf 22 september worden ze verzonden.


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe