thorens 900 serie

Thorens 900 serie platenspelers gelanceerd

Als je houdt van een hypermoderne platenspeler in een retro jasje, is de nieuwe Thorens 900 serie geknipt voor jou. Het herwerkte ontwerp van twee geliefde modellen is een perfecte samensmelting van audiokwaliteit en hoogstaande materialen.

De Thorens 900 serie is een eerbetoon aan de TD 170 en TD 160, twee klassiekers uit de jaren ’70 en ’60. De nieuwe modellen doen er ons zeker aan denken, maar Thorens heeft het ontwerp serieus herwerkt en er elke druppel aan audiokwaliteit uitgehaald. Alle drie de modellen zijn gemaakt van Tricom (een composiet van aluminium en POM) en hebben dus grote dempingskwaliteiten en een grote hardheid. De motor zit in het gedempte sub-chassis genesteld om vibraties te reduceren. Dit chassis hangt aan drie conische veren die je kan verstellen om een uniforme spanning te creëren. De sub-plaat wordt via een erg precieze riem aangestuurd.

Je platen worden vloeiend afgespeeld doordat Thorens brons met een Teflon thrust pad gebruikt in de bearing. De stalen axle zorgt voor een lage en constante frictie zodat de motor een constante lading krijgt.

De Thorens 907 is de absolute topper van de reeks. Hierop volgt de 905, terwijl de 903 afsluit als goedkoopste in de rij. Het verschil tussen de drie modellen dit in het dempingsontwerp, het tonearmbord en de plaat.


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe