scorpio

Project Scorpio krijgt 4K blu-ray, HDR en Dolby Atmos

Microsoft heeft specs van de aankomende Project Scorpio gameconsole bekend gemaakt. Zowel game- als av-liefhebbers zullen in hun handjes wrijven.

Av-liefhebbers zullen blij zijn met de aanwezigheid van een 4K blu-raydrive en ondersteuning voor hdr-content. De Scorpio zal native 4K-gaming ondersteunen en uitgerust zijn met een hdmi 2.0-output (eventueel zal er ook ondersteuning voor de recente hdmi 2.1 zijn) die nodig is om 4K HDR-video te ondersteunen.

Blijkbaar zal de Scorpio de HDMI-input van de Xbox One en One S houden, maar het is nog niet duidelijk of deze 4K-pass through mogelijk zal maken. Verder zullen we in de Scorpio dezelfde audioprocessor als in de Xbox One terugzien. Dat betekent Dolby Atmos voor gaming (dus films ook) en hoofdtelefoons.

Microsoft zei ook dat Scorpio het nieuwe audioformaat HRTF zal ondersteunen. HRTF werd ontwikkeld door het eigen HoloLens-team. Het is nog niet duidelijk hoe we dit nieuwe formaat zullen ervaren, maar er zouden ook audio-upgrades voor de Xbox One en One  onderweg zijn.

Nog enkele specs:

  • Een six-terflop GPU
  • 12GB high-speed GDDR5 RAM
  • Een custom eight-core CPU
  • 1TB harddrive
  • Geïntegreerde power supply
  • State-of-the-art koeling

Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe console eruit zal zien of welk prijskaartje erbij zal horen. Dit komen we waarschijnlijk te weten tijdens de E3 Entertainment Expo in juni.


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe