Denon Audyssey MultEQ Editor

Nieuwe Denon Audyssey MultEQ Editor gelanceerd

Denon, een van de meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige home-entertainmentproducten ter wereld, heeft de nieuwe Audyssey MultEQ Editor app gelanceerd, waarmee thuisbioscoop-enthousiastelingen de set-up van hun systemen kunnen verbeteren en personaliseren voor een nog beter geluid.

De nieuwste Denon audio-videoproducten gebruiken Audyssey MultEQ voor een eenvoudige en precieze set-up en kalibratie van het systeem in de kamer waarin ze worden gebruikt. De Audyssey-technologie detecteert de grootte, het type en de configuratie van de gebruikte speakers en meet bovendien hun weerklank in de kamer om het optimale resultaat te garanderen – zowel bij een eenvoudige 5.1-kanaalset-up als een volledig Dolby Atmos/DTS:X immersief surroundsysteem.

Maar nu kunnen de AVR-gebruikers nog meer: door de nieuwe Audyssey MultEQ Editor app te gebruiken, kunnen ze als het ware onder de motorkap kijken om de instellingen van de automatische set-up in te zien en aan te passen. Ze kunnen ieder aspect van de configuratie volledig controleren, waardoor het geluid tot in de kleinste details kan worden afgestemd en gepersonaliseerd. Dit houdt niet alleen in dat gebruikers de prestaties preciezer kunnen afstellen, mocht de ruimte tot specifieke problemen leiden, maar ook dat ze de geluidservaring aan hun persoonlijke voorkeur kunnen aanpassen. Met deze allesomvattende app en één van Denons nieuwste ontvangers kunnen thuisbioscoop-enthousiastelingen ten slotte door middel van het ongelooflijke vermogen van Audyssey MultEQ de set-up van hun thuisbioscoop vereenvoudigen en de klank van hun thuisbioscoop volkomen controleren.

Chris Kyriakakis, Chief Technology Officer, Audyssey Laboratories, Inc., zegt: “Met de Audyssey MultEQ Editor app kan de gebruiker genieten van referentiegeluid zonder akoestische problemen én zijn eigen luistervoorkeuren toepassen. We zijn erg blij dat we nauw met Denon samenwerken om deze unieke mogelijkheid tot het precies afstemmen van Denon AV-receivers te kunnen bieden.”

Deze app stelt de gebruiker in staat om:

de resultaten van de Audyssey MultEQ speakerdetectie in te zien om de configuratie te controleren en aan te passen en enige ongebruikelijke speaker set-ups aan te passen.
de resultaten voor en na de Audyssey-kalibratie in te zien, zodat mogelijke problemen in de ruimte makkelijk op te sporen zijn. Bovendien kan snel worden gezien welke aanpassingen het systeem maakt.
de Audyssey-doelcurve per elk paar kanalen aan de persoonlijke smaak aan te passen.
de algehele roll-off van de EQ-frequentie voor elk paar kanalen aan te passen.
tussen twee hoge frequentie roll-off doelcurves te wisselen.
de midrangecompositie in of uit te schakelen om het geluid helderder of vloeiender te maken. Misschien dat zelfs een dialoog kan worden verduidelijkt en een rauwe, scherpe soundtrack kan worden verzacht.
kalibratieresultaten op te slaan voor meer gemoedsrust, zodat het systeem meteen opnieuw kan worden geladen voor het geval het ooit gereset moet worden.
De Audyssey MultEQ Editor app is beschikbaar voor iPhones en iPads in de App Store en voor Android devices in de Google Play Store voor €19,99. Aangezien het product van specifieke hardware voorzien moet zijn om te kunnen functioneren, kan de app in combinatie met de volgende modellen worden gebruikt (beschikbaarheid van het product is afhankelijk van de regio):

Denon AV-receiver: AVR-X6300H, AVR-X4300H, AVR-X3300W, AVR-X2300W, AVR-X1300W, AVR-S930H, AVR-S730H, AVR-S920W, AVR-S720W. Alleen compatibel met de hierboven genoemde Denonmodellen. Geselecteerde Denon Netwerk-AV-receivers die in 2017 worden uitgebracht ondersteunen de app ook.


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe