Netflix app store widevine

Geen Netflix meer op deze Android smartphones

Netflix vertrouwt sinds kort op Google’s Widevine technologie, en dat zou wel eens kunnen betekenen dat miljoenen Androidgebruikers geen Netflix meer kunnen gebruiken.

De voordelen van rooting zijn zeker niet te onderschatten; je krijgt complete controle over het OS van je telefoon en zo kan je dus alles doen met alle bestanden op je telefoon. Maar er zijn ook vele nadelen. En daar komt nu eentje bij voor Netflixabo’s.

Netflix heeft nu bevestigd dat dit met opzet gebeurd is. De Netflix app steunt nu volledig op Widevine DRM van Google en dus wordt elk toestel dat niet Google-compatibel is of waar mee ‘geprutst’ werd niet meer herkend. En dus is er geen toegang meer tot Netflix.

Widevine is een technologie die digitale rechten beheert, om zo het illegale delen van audio en video te stoppen. In de omschrijving van de Netflix app in de Play Store staat nu ook duidelijk vermeld dat “versie 5.0 enkel werkt met toestellen die gecertificeerd zijn door Google en aan alle Androidvereisten voldoen.” Enkel root maar liefst 1/4 van de Androideigenaars zijn of haar toestel. En dat betekent dus dat miljoenen Netflixabo’s zich gaan terugtrekken.

De app heeft echter nog een stevige 4,5/5 rating. In de commentaren echter heerst minder positiviteit; Netflix wordt consument-onvriendelijk en een ommuurde tuin genoemd.

 Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe