MARANTZ-NR1608-SG-lifestyle-atmosphere

Marantz lanceert stijlvolle en nieuwe NR1608 en NR1508 netwerk-AV-receivers

Marantz kondigt twee nieuwe en slanke netwerk-AV-receivers aan, de NR1608 en NR1508, die de nieuwste home theatre-functies combineren met het gemak van multiroomtechnologie, en beide ontwerpen zijn zo gebouwd dat ze in de smalste ruimtes passen.

Sinds een paar jaar zet Marantz de toon voor compacte AV-receivers met modellen bomvol ultramoderne functies en prestaties in een slanke uitvoering die in iedere ruimte past. De NR1608 en NR1508 passen helemaal in deze tijd met functies zoals compatibiliteit met de nieuwste 4K Ultra High Definition-videoinhoud, waaronder Dolby Vision én de legendarische Marantz-geluidskwaliteit voor zowel film als muziek. Beide modellen zijn ontworpen om het middelpunt van een compleet thuisentertainmentsysteem te vormen en hebben bovendien een breed scala aan functies, zodat u uw favoriete muziek kunt delen en beleven. Denk hierbij aan streaming via een netwerk, Bluetooth en Airplay vanaf draagbare apparaten en het HEOS draadloze multiroomsysteem.

NR1608: 3D-surround, 7.2-kanaals, HEOS en slanke vormgeving

Marantz is een nieuwe trend gestart met de NR1501: een receiver met een slank design die bol staat van de functies en zo is ontworpen dat de ruimte gevuld wordt met geluid en niet met gigantische home theatre-electronica. De N1608 is de nieuwste generatie die aan dit concept voldoet. Het model heeft alles om zowel een ongelooflijk meeslepende thuisbioscoopervaring te leveren als een huis gevuld met muziek. En dat alles in een apparaatje van slechts 10,5 cm hoog.

Voor thuisbioscopen draait het helemaal om hoge resolutie, zowel voor beeld als voor geluid, en ja, de NR1608 kan het allemaal! Hij is niet alleen compatibel met alle variaties op 4K Ultra High Definition-video, van 4K 60 Hz tot aan HDR, maar ook met Dolby Vision en Hybrid Log Gamma (HLG; via toekomstige firmware-update). De AVR kan zowel Dolby Atmos als DTS:X 3D surroundgeluid decoderen en beschikt over zeven versterkerkanalen om de home theatre-sensatie tot leven te wekken. Dankzij acht HDMI-ingangen kan een hele reeks aan HD-bronnen worden aangesloten, waaronder Blu-ray-spelers, streamingapparaten, settopboxen en gameconsoles, met 4K-video en hoogwaardig surroundgeluid. Tegelijkertijd wordt u in het verhaal gezogen door het 5.1.2-kanaals luidsprekersysteem met 7 keer 90 W-versterking.

De AVR gebruikt zelfs upscaling naar 4K voor oudere videobronnen, zoals DVD, en creëert meeslepende surroundgebieden uit oudere filmmuziek met Dolby Surrounden Neutral:X-verwerking. Bovendien ondersteunt hij Dolby TrueHD- en DTS-HD-soundtracks voor traditioneel 5.1- of 7.1-kanaals surround.

Audyssey MultEQ vergemakkelijkt zeer nauwkeurige set-up en kalibratie, terwijl de optionele Audyssey MultEQ Editor App kan worden ingezet om de set-up verder te verfijnen of om deze aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Bovendien bewaart Audyssey Dynamic EQ de helderheid en impact, zelfs als het systeem de audio op een laag volume afspeelt. Dankzij het Dynamic Volume worden die vervelende overgangen tussen programmering en reclame uitgebalanceerd.

Maar HD is meer dan home theatre, net als het entertainment. De NR1608 streamt ook muziek vanaf uw lokale netwerkopslag of het internet door via de kabel of WiFi verbinding met uw thuisnetwerk te maken. Naast internetradio en diensten waaronder Deezer, Spotify Connect en Tidal, kan dit model ook muziek streamen vanaf een computer of NAS-drive tot wel 192 kHz/24 bit en DSD 5,6 MHz, én populaire formaten zoals MP3 afspelen. U kunt zelfs hoogwaardige muziek vanaf een USB-opslag afspelen door hiervoor de handige poort op het voorpaneel te gebruiken. Of stream direct vanaf uw smartphone of tablet via Bluetooth of Airplay.

Dankzij HEOS-integratie kan de NR1608 ook onderdeel worden van een geheel draadloos multiroom muzieksysteem. U voegt slechts extra HEOS-luidspekers toe in de ruimte waar u muziek wilt afspelen met behulp van de HEOS App, die u direct via de Marantz 2016 AVR Remote App kunt bereiken (voor totale controle over de receiver). Nu kunt u muziek overal om uw woning streamen vanaf het netwerk, online bronnen of zelfs vanaf uw telefoon. Speel verschillende soorten muziek in iedere ruimte of feest erop los met hetzelfde nummer in het hele huis.

De Setup Assistant maakt de NR1608 helemaal compleet. Met behulp van dit eenvoudige programma op het scherm kunt u luidsprekeruitgangen met kleurcodering makkelijk aansluiten zonder ze met elkaar te verwarren. De intelligente ECO-modus zorgt ervoor dat het energieverbruik geminimaliseerd wordt zonder dat het entertainment eronder hoeft te lijden. Zet de automatische stand aan om energie te besparen of zet hem uit als u uw favoriete film uit uw luidsprekers wilt laten knallen. De NR1608 is gecertificeerd door de Imaging Science Foundation en bevat ISF Day/Night-videomodi en een breed scala aan videokalibratiemogelijkheden voor een minutieuze set-up door een ISF-technicus.

De NR1608 is de complete thuisentertainmentoplossing in een slanke en stijlvolle verpakking: Kleinere afmetingen, maar grootse prestaties.

NR1508: compact en kostenefficiënt dankzij eenvoud

De NR1508 is een eenvoudige receiver. Ontworpen voor audioliefhebbers die niet alle functies van de NR1608 willen, maar toch een stijlvolle, hoogwaardige thuisentertainmenthub nodig hebben. Dit model is een 5.2-kanaalsontwerp met vijf discrete kanalen die elk 85 W leveren en is compatibel met dezelfde 4K-videoformaten op alle zes HDMI-ingangen. Verder is het voorzien van decodering voor Dolby True HD en DTS-H voor conventionele surround-set-ups. Dezelfde Audyssey MultEQ-set-up en functies zijn geïnstalleerd. Daarnaast kan de NR1508 via de Marantz 2016 AVR App worden bediend.

Marantz NR1508Draadloos muziekstreamen en streamen via een netwerk zijn ook een belangrijk onderdeel van de NR1508, die bovendien is voorzien van Bluetooth, Airplay en Ethernet-/WiFi-mogelijkheden, waaronder toegang tot internetradio, streamingdiensten en lokaal opgeslagen inhoud tot wel 192 kHz/24 bit en DSD 5,6 MHz. Daarnaast bevat de NR1508 HEOS draadloze multiroom muziekintegratie en wordt daardoor onderdeel van een compleet muzieksysteem in uw hele woning, dat met de HEOS App kan worden bediend.

Net als bij de NR1608 is de installatie van dit model erg eenvoudig dankzij de Setup Guide op het scherm en luidsprekeruitgangen met kleurcodering. Door middel van een intelligente ECO-modus kunt u energie besparen zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

De NR1608 en NR1508 zijn vanaf juni 2017 beschikbaar in een zwarte of zilver-gouden uitvoering.

NR1608 7.2-kanaals, slanke netwerk-AV-receiver – Belangrijkste eigenschappen:

7-kanaals zelfstandige eindversterker met 90 W per kanaal
Voldoende vermogen om middelgrote kamers te vullen met het beroemde Marantz-geluid
4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR en BT.2020 plus Dolby Vision-compatibilteit en Hybrid Log Gamma (HLG;via toekomstige firmware-update)
Nieuwste HDMI-norm voor toekomstbestendige compatibiliteit
8 HDMI-ingangen (1 op voorpaneel) met volledige HDCP 2.2-ondersteuning
Groot aantal ingangen voor uw Blu-rayspeler, gameconsole en meer…
Conversie van analoog naar HDMI en SD/HD tot 4K-upscaling voor traditionele videobronnen
Full HD en zelfs Ultra HD-videokwaliteit vanaf bestaande DVD’s of analoge bronnen
Dolby Atmos (tot wel 5.1.2) en DTS:X
Meeslepend 3D-geluid met overheadeffecten
Ingebouwde WiFi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning
Betere netwerkstabiliteit, vooral in woningen waar veelvuldig gebruikgemaakt wordt van WiFi
HEOS draadloze multiroomintegratie
Combineer met andere HEOS-luidsprekers/-apparaten die met de HEOS App worden bediend voor een geluid dat het hele huis vult
AirPlay, Bluetooth, internetradio, Spotify Connect, Tidal, Deezer, Network Audio Streaming
Toegang tot vrijwel onbeperkt aantal online muziekbronnen
DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC en WAV-ondersteuning
Streaming van audio met hoge resolutie voor HiFi-liefhebbers
Audyssey MultEQ, Dynamic Volume en Dynamic EQ
Levert perfecte egalisatie per kamer/luidsprekers
Ondersteunt Audyssey MultEQ Editor App (verkrijgbaar voor EUR 20 in de Appstores)
Professionele afstemming van equalizatieparameters
Luidsprekeraansluitingen met kleurcodering, Setup Assistant, geavanceerde GUI, Marantz 2016 AVR Remote App
Eenvoudige installatie, set-up en bediening
ISF-videokalibratie
Geschikt voor professionele kalibratie van thuisbioscoop-tv’s of projectoren
Multiroom/Multisource (2e zone; via versterkers of pre-out)
In de thuisbioscoop naar een film kijken en in een andere kamer naar muziek luisteren
Intelligente ECO-modus met in-/uit-/automatische schakelfunctie
Energiebewust zonder afbreuk te doen aan prestaties

NR1508 5.2-kanaals ,slank vormgegeven AV-receiver met HEOS – Belangrijkste eigenschappen – zoals NR1608, behalve:

5-kanaals zelfstandige eindversterker met 80 W per kanaal
6 HDMI-ingangen (incl. 1 voor)
Dolby True HD- en DTS-HD-decodering
Dolby Atmos of DTS:X niet beschikbaar
ISF-videokalibratie niet beschikbaar
Audyssey MultEQ Editor app ondersteuning niet beschikbaar
Conversie van analoog naar HDMI en upscaling van SD/HD naar 4K niet beschikbaar


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe