Luxman MQ-88u SE

Luxman viert met Special Edition Valve amps

Als je van retro houdt, is Luxman het merk voor jou op dit moment. Om hun meer dan negentig jaar lange productie te vieren, brengt het merk een Special Edition Valve preamp en power amp; de Luxman CL-38u SE en Luxman MQ-88u SE.

Luxman CL-38u SE

De Luxman CL-38u SE werd ontworpen in het beeld van de CL-35 control versterker uit 1970 maar kreeg veel nieuwe features. Deze special edition heeft een multifunctionele tone control en phono equaliser. Hij switcht voor mono sound en low-cut control om de lage-frequentie platenspelervibratie te minimaliseren en heeft een afstandsbediening.

Vanbinnen heeft de Luxman CL-38u SE de ECC803 en ECC802 valves van het Slovaakse JJ Electronics, vier MC cartridge step-up transformers en een Shunt Regulated Push Pull-configuratie om met moeilijke versterkerloads te werken.

Luxman MQ-88u SE

Daarnaast is er dus ook nog de Luxman MQ-88u SE voorversterker. Deze is dan weer gebaseerd op de MQ-60 stereo voorversterker. De Special Edition heeft KT-88 valves in een triode-verbonden push-pull circuit waardoor hij 25W per kant door een klasse A-versterker levert.

Geïnteresseerd in zo’n SE model? Dan zal je snel moeten zijn, want er zijn maar honderd exemplaren van elk model gemaakt. Ze zijn vanaf nu te koop voor 4600 euro (Luxman CL-38u SE) en 5175 euro (Luxman MQ-88u SE).


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe