kef q series

Hou je vast voor de nieuwe KEF Q Series luidsprekers

KEF heeft een nieuwe generatie van de gerenommeerde KEF Q Series bekend gemaakt. Met deze reeks zegt het merk hun beste luidsprekers ooit gemaakt te hebben.

Als eerste zien we een verbeterde Uni-Q driver met een gedempte tweeter loading tube (dit zorgt voor een betere treble). Er is ook een nieuwe, lage verstoringsinductor op de crossover. Dat zorgt voor meer zuiverheid in de bassen.

In de reeks zien we twee bookshelfs, drie vloerstaanders en een centrale luidspreker. De Q150 en Q350 bookshelfs worden gekenmerkt door een vloeiend, dynamisch portdesign. De port zit op de achterkant van speakers en reduceert zo lekken in het midden en verbeteren de helderheid. Ook de speciale Uni-Q driver zit nu in het midden van het toestel zodat interne resonanties geen kans meer krijgen.

De Q550, Q750 en Q950 vloerstaanders hebben akoestische verbeteringen. Ten eerste spelen de lage frequentiedrivers nu een grotere rol surround en nieuwe spiders voor een betere bas op hoge volumes. Ten tweede is er een nieuwe papieren conus voor meer zuiverheid in het midden. De nieuwe surround en rear extension zorgt voor betere bassen. De nieuwe gesloten box mid-range behuizing vermindert de last op de Uni-Q mid-rangeconus die zorgt voor meer helderheid, detail en bas. Verder werd de DC blocking capacitator verwijdert; dat resulteert in meer helderheid in het midden en een natuurlijkere bas.

De KEF Q650c centrale luidspreker heeft dezelfde gesloten box mid-rangebehuizing als zijn vloerstaande broers.

Alle KEF Q Series luidsprekers kan je nu bestellen. De prijzen beginnen vanaf 430 pond voor een paar bookshelf Q150’s en gaan tot 1430 pond voor de Q950 (per paar).


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe