ds audio ds 002

DS Audio brengt instapmodel DS 002 optische cartridge

DS Audio brengt met de DS 002 een optische cartridge die gebaseerd is op de DS Audio high-end modellen. Door de betaalbare prijs is dit dus een ideaal instapmodel.

Normaal gezien zijn we van DS Audio hogere prijskaartjes gewoon, maar nu zien we dus met de DS Audio DS 002 een goedkoper model. Deze cartridge werd geïnspireerd door de Master 1 (deze is dan weer een afgeleide van de DS-W1). De DS 002 kost 4800 pond (5485 euro, voor cartridge én equalizer) en is dus zeker geen lichte aankoop, maar hij is wel 1200 pond goedkoper dan de DS-W1 van 6000 pond.

Optische cartridges zagen het daglicht in de jaren’70, maar natuurlijk zijn moderne modellen een pak geavanceerder. Moving magnet en moving coil cartridges werken met elektromagnetische inductie, maar een optische cartridge gebruikt een lichtstraal om de stylusbewegingen te lezen. Hierdoor wordt de cartridge lichter en mobieler en valt de wrijving die bij magneten en coils ontstaat, weg. Het resultaat: Een dieper en rijker geluidsbeeld.

Net zoals de Master 1 werkt deze DS Audio DS 002 met een breder gamma aan tone arms dan de DS-W1. Een verdere gelijkenis met de Master 1 is het optisch-mechanische systeem en wire-suspendend cantilever. Zo wordt een output van 500mV met 25dB aan separatie mogelijk.

Maar hoe kan de DS 002 dan zo veel goedkoper zijn? Het antwoord ligt in de gebruikte materialen. De DS Audio DS 002 heet een aluminium chassis en cantilever en en Shibata stylus. De phono stage is ook lichter en kleiner.

Geïnteresseerd? Dat komt goed uit, want de DS Audio DS 002 is nu beschikbaar.Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe