xboxone_17-100068777-orig-1050×519

Dolby Atmos voor Xbox One

De Xbox One is de eerste console ter wereld die Dolby Atmos ondersteuning zal voorzien. De codec is al beschikbaar via een update via Xbox Preview.

Vanaf vandaag hebben gamers die toegang hebben tot Xbox One Preview tot een update die hun geluid moet verbeteren. De platform console zal dankzij die update namelijk de eerste zijn die Dolby Atmos ondersteuning zal bieden. Deze maand blijft het echter nog bij een beta-versie. Pas in de loop van volgend jaar zal Microsoft Atmos voor groot publiek beschikbaar maken. Mocht je dan geen Xbox One in huis hebben, hoef je je geen zorgen te maken. Microsoft zal de nieuwe codec beschikbaar maken voor pc’s, laptops en tablets van het merk.

Eerder schreven we al dat Xbox bitstream ondersteuning zou krijgen, het is dan ook de eerst volgende update die dat zal toelaten. Dolby Atmos zorgt er dan voor dat geluid rondom je wordt geplaatst. Door geluidsgolven te laten weerkaatsen tegen de muren in de ruimte worden ze op de correcte plaats weergeven. Erg handig mocht je shooters spelen, aangezien je via geluid vijanden kan positioneren. In elk geval kan je dit ook zien als een offensief tegen Sony en zijn PS4 Pro. Deze console ondersteunt Dolby Atmos nog niet, maar kan je we laten gamen in 4K.


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe