Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond

Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond brengen Diamond tweeters naar inbouw

De nieuwe Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond brengen de kunsten van inbouwluidsprekers naar een ongezien niveau door de baanbrekende innovatie van de 800 Series. De drie nieuwe modellen zijn uitgerust met de ongeëvenaarde Diamond dome tweeters en Continuum en Aerofoil conussen.  

Het resultaat is alvast verbluffend. Ook kritische klanten die het allerbeste geluid verwachten, zullen niet teleurgesteld zijn door deze speakers die feilloos opgaan in eender welk interieur.

Nieuwe technologieën

Deze nieuwe  Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond zijn voorzien van geavanceerde transducers, zoals de Diamond dome tweeters, Continuum midrange drivers en Aerofoil woofers. De reeks bouwt voort op acht jaar ontwikkeling en research die vooraf ging aan de gerenommeerde 800 Series Diamond.

Diamanten tweeters

De nieuwe reeks maakt voor het eerst gebruik van diamanten tweeters. Dankzij dit materiaal krijgen we de meest precieze, hoogfrequente drive unit die vandaag verkrijgbaar is. Het membraan is opvallend licht en stijf, zodat je kan genieten van onvervormd geluid. Door het ontkoppelen van de tweeters van de luidsprekerkast zijn vervelende vibraties van andere drive units verleden tijd.

Continuum conussen

Ook Continuum conussen zijn een nieuwigheid in de  Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond. Met deze technologie maken midrange drivers een enorme stap voorwaarts op vlak van audioprestaties. Continuum werd geboren na acht jaar intensief onderzoek bij Bowers & Wilkins, en werd voor het eerst gebruikt in de vlaggenschipreeks 800 Series Diamond. Met deze technologie krijgen de speakers een kristalheldere midrange transparantie en een perfecte stemweergave. Met zijn donkere afwerking gaat de Continuum conus ook volledig op in je omgeving.

Aerofoil drivers

De driewegluidspreker uit de Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond praalt met ultralichte, stijve Aerofoil woofers. Net als de Continuum werden deze conussen eerst ontworpen voor de 800-reeks.

Backboxen

De  Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond is ook voorzien van backboxen met totale Matrix-structuur. Hierdoor is er extra stijfheid en leveren de speakers topprestaties. De backboxen hebben bi-wire aansluitingen die door middel van buizen door de backbox lopen en met een multipinconnector verbinden met de kast. Hierdoor kan je de installatie in twee fasen uitvoeren. Het is ook belangrijk om te weten dat de  Bowers & Wilkins CI800 Series Diamond werden ontworpen om te passen in de bestaande CI800 Series backboxen. Zo kan je, als je de originele  Bowers & Wilkins CI800 Series hebt gekocht, makkelijk upgraden. De backboxen zijn te koop vanaf 630 euro per stuk.

Hieronder een overzicht van de drie nieuwe modellen.

CWM8.3 D

Dit model is een drieweg wandinbouwspeaker die ontwikkeld werd voor iedereen die de best mogelijke geluidskwaliteit eist, zonder bronnen van dit geluid te zien. Het toestel heeft een ontkoppelde Diamond dome tweeter, een 5-inch Continuum FST-midrange driver en twee 7-inch Aerofoil woofers. Je kan de centrale baffle draaien zodat je de CWM8.3 D verticaal als horizontaal kan gebruiken. Dit model koop je voor 2200 euro per stuk.

CWM8.5 D

Met deze tweeweg wandinbouwspeaker zijn uitzonderlijke geluidsprestaties in een compact model garant. Hij heeft net als het vorige model een ontkoppelde Diamond dome tweeter. Verder vinden we één 7-inch bas/midrange Continuum driver met een antiresonantieplug. Deze CWM8.5 D krijgt een adviesprijs van 1800 euro mee.

CCM8.5 D 

Dit duurste model (3400 euro) is een tweeweg plafondinbouwspeaker die geluid van ongezien hoge kwaliteit levert in een subtiel design. Ook deze speaker is voorzien van de besproken ontkoppelde Diamond tweeter en een 7-inch bas/midrange Continuum driver met antiresonantieplug. Alle drive units vind je in een vrij roteerbare minibaffle die het je mogelijk maakt om de drive units exact naar je luisterpositie te positioneren.

 


Show more shops

Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe