Piega Classic 60.2

Audioperfect decenniumshow 2017: Set 6 – 432EVO, Lyngdorf en Piega Classic 60.2 in primeur

Op 22 en 23 april organiseert Audioperfect een decenniumshow ter ere van hun tienjarig bestaan. De hifiverdeler demonstreert er zeven diverse hifisets, elk met verschillende bron en versterker op Piega-luidsprekers. Hier verklappen we alles over de zesde set.

In de voorbije artikels rond de aankomende demoshow van Audioperfect lichtten we sets 1 tot en met 5 toe. In dit artikel vertellen we je meer over de opstelling van set 6 (t.w.v. 30 000 euro). Heb je de vorige sets gemist? Via dit artikel vindt je ze terug.

Bron 1: 432EVO Aeon streamer met Roon
Bron 2: Lyngdorf CD-2 cd-speler
Versterking: Lyngdorf TDAI2170 versterker/DAC & twee Lyngdorf SDA2400 eindversterkers met 4x 200W klasse D
Luidsprekers: In primeur Piega Classic 60.2 vloerstaanders
Bekabeling: Synergistic Research

432EVO Aeon

Eind vorig jaar organiseerde AudioPerfect een volledig demoweekend rond 432EVO. Hier stelden ze de Aeon voor, en deze werd zoals verwacht erg goed onthaald. Deze streamer met high end USB-module met Linux OS-systeem zorgt voor een perfecte, ononderbroken geluidsweergave. Lees hier meer over de 432EVO Aeon streamer.

Lyngdorf CD-2

De Lyngdorf CD-2 is dé cd-speler bij uitstek voor iedereen die zoekt naar high-end zonder compromis. Het elegante, slanke aluminium ontwerp gecombineerd met baanbrekende technologie en intelligente 24-bit/192kHz upsampling zorgt voor een uniek cd-geluid. Ongeacht of je digitaal of analoog versterkt.

Lyngdorf TDAI2170

In 2014 bekroonden wij de TDAI2170 al met een heuse 8,5 reviewscore en een dikke kooptip, en dat was niet voor niets. Deze geïntegreerde versterker is uitgerust met RoomPerfect. Dit gesofisticeerd staaltje ruimtecorrectietechnologie lost de audio-gerelateerde problemen in de ruimte voor je op en zorgt voor puur muzikaal genot. In onze review lees je tot in detail wat de Lyngdorf TDAI2170 inhoudt.

Lyngdorf SDA2400

Lyngdorf brengt ook de SDA2400 stereoversterker naar set nummer 6. Maar liefst twee, om precies te zijn. Dit model is een digitale stereoversterker die je zowel in een stereo- als in een meerkanaalsset-up kan gebruiken. Meer info? Lees hier ons artikel.

In primeur: Piega Classic 60.2

De Piega Classic 60.2 is ietsje kleiner dan grote broer 80.2, maar hij heeft duidelijk dezelfde genen. Dat zie je in de grote baspoort aan de voorkant, twee stevige basdrivers en de coaxiaal C2 ribbon tweeter. De 60.2 brengt je plezier doorheen een resem aan muziek en genres. En net zoals bij alle Piega-luidsprekers met een ribbon tweeter geldt: hoe meer hij speelt, hoe beter hij klinkt.

Deze zesde set is de tweede duurste die je bij AudioPerfect te zien zal krijgen en dus best exclusief. Wil je graag de kans grijpen om persoonlijk kennis te maken met deze set, dan moet je zeker aanwezig zijn op de decenniumshow van Audioperfect. Klik hier voor alle info.Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe