audioperfect peachtree nova150-main

Audioperfect decenniumshow 2017: Set 1 – Thorens draaitafel en Peachtree primeur

Op 22 en 23 april organiseert Audioperfect een decenniumshow ter ere van hun tienjarig bestaan. De hifiverdeler demonstreert er zeven diverse hifisets, elk met verschillende bron en versterker op Piega-luidsprekers. Hier verklappen we alles over de eerste set.

Audioperfect gaat van start met één van de goedkopere sets. Voor een setprijs van 7000 euro zien we:

Bron: Thorens TD309 draaitafel met Ortofon 2M Black-element
Versterking: In primeur Peachtree NOVA150 versterker met 2x 150W klasse D
Luidsprekers: In primeur Piega Tmicro 60 AMT vloerstaanders
Bekabeling: Supra Cables

Thorens TD309

Met de opkomst van vinyl is een set met een platenspeler als bron een mooie start. De Thorens TD309 werd in oktober 2015 ook al door Audioperfect getoond tijdens een demoweekend, en dit werd zeer goed onthaald. Deze platenspeler is van trendsetter Thorens, en ook dit model is niet anders dan de rest van het gamma; hij is toonaangevend met een futuristisch design op drie regelbare voeten, snaaraandrijving, een arm uit eigen huis en (naald)element.

Primeur: Peachtree Nova150

Deze geïntegreerde versterker met DAC van Peachtree werd meteen na zijn release links en rechts uitgebreid bekroond met uitstekende reviews. Dit mooie toestel werkt met een 32 bit/384kHz asynchrone usb-DAC die ook DSD afspeelt. De DAC werd rond de 9018 ESS Sabre chip gebouwd en beschikt over een erg verfijnd signaalpad. De nieuwe power amp van 150W is erg stabiel en kan tot 250W bij 4 Ohm. Met een hoop digitale en analoge ingangen kan je alle kanten uit met dit toestel, en het is dan ook nog eens erg mooi om naar te kijken met zijn black lacquer of ebony mocha afwerking.

Primeur: Piega Tmicro 60 AMT 

Het tweede toestel in primeur bij deze set is de Piega Tmicro 60 AMT vloerstaander. Deze nieuweling maakt als eerste gebruik van de nieuwe ribbon tweeters AMT-1. Hiermee worden de voordelen van ribbontechnologie met de economische productie van dome tweeters gecombineerd. Ondanks het delicate ontwerp is de Piega Tmicro 60 AMT een serieuze luidspreker met drie 120mm diepe mid-range units die het geluid erg gecontroleerd en warm kunnen weergeven.

Dat klinkt al goed, vinden wij! Wil je graag persoonlijk kennis maken met deze set, dan moet je zeker aanwezig zijn op de decenniumshow van Audioperfect. Klik hier voor alle info.


Show more shops

There are 2 comments

Voeg de jouwe toe

Een opmerking plaatsen