nasa 4K livestream

NASA maakt als eerste 4K livestream in de ruimte

Op 26 april 2017 zal NASA als eerste een 4K livestream vanuit de ruimte uitzenden. Onder andere astronaute Peggy Whitson zal in het International Space Station deelnemen aan een vergadering, en deze wordt dan hier op aarde uitgezonden via de livestream.

NASA zal op 26 april dus een vergadering vanuit de ruimte live streamen naar onze planeet. Deze livestream zal doorgaan in 4K-kwaliteit, en dat is heel wat aangezien de meeste tv’s in huiskamers nog geen 4K ondersteunen. Heb je dus geen 4K-tv, dan kan je de low-resolution versie bekijken op de Facebookpagina van NASA of via NASA TV. Voor het serieuze 4K-werk (de livestream, dus) kan je terecht bij Amazon Web Services.

Het is niet de eerste keer dat 4K vanuit de ruimte wordt uitgezonden, maar het werd wel nog nooit live gedaan. De opnames gebeuren met een RED Dragon Digital Cinema Camera.

De vergadering zelf is zeker ook interessant voor alle liefhebbers van beeldkwaliteit, cinema en de ruimte. Onder de noemer ‘Reaching for the Stars: Connecting the Future with NASA and Hollywood’ zullen de discussieleden het hebben over hoe “geavanceerde beeld- en cloudtechnologieën wetenschappelijk onderzoek en het maken van films naar het volgende level tillen”.

Hou je dus klaar op 26 april om 19u30 (onze tijdzone) voor de eerste 4K livestream vanuit de ruimte!Er zijn geen reacties

Voeg de jouwe toe